Construcţia de către armata americană a portului artificial temporar destinat să aducă mai mult ajutor umanitar în Fâşia Gaza este finalizată la mai mult de jumătate, a anunţat miercuri Departamentul american al Apărării, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până în prezent, am terminat în proporţie de peste 50% amenajarea portului", a declarat presei Sabrina Singh, purtător de cuvânt adjunct al Pentagonului.

Portul, a cărui construcţie ar trebui să coste aproximativ 320 de milioane de dolari, va fi operaţional până la începutul lunii mai, potrivit autorităţilor americane. Cu toate acestea, Washingtonul a avertizat că această iniţiativă nu poate înlocui convoaiele terestre.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Anunţul vine în momentul în care secretarul de stat Antony Blinken se află în Orientul Mijlociu. Şeful diplomaţiei americane a vizitat miercuri Kerem Shalom, punctul de trecere a ajutorului umanitar din Israel către Fâşia Gaza.

Cu o zi înainte, în Iordania, el a vorbit despre "progrese reale şi semnificative" în ceea ce priveşte ritmul de trecere a ajutoarelor, dar a precizat că mai sunt "multe de făcut".

Un înalt oficial al administraţiei americane a declarat săptămâna trecută că toţi cei 2,2 milioane de locuitori din Gaza se confruntă cu insecuritatea alimentară.

Războiul a izbucnit la 7 octombrie, când comandouri Hamas infiltrate din Fâşia Gaza, un teritoriu palestinian aflat atunci sub o blocadă israeliană strictă, au comis un atac în sudul Israelului, soldat cu moartea a 1.170 de persoane.

Ca represalii, Israelul a lansat o ofensivă în teritoriu care a provocat până în prezent 34.568 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, care se află la putere în Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.