Gaza "devine rapid un cimitir pentru copii", a avertizat secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Luând cuvântul luni, António Guterres a avertizat că situaţia din enclavă este "mai mult decât o criză umanitară, este o criză a umanităţii", arată BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Sute de fete şi băieţi ar fi ucişi sau răniţi în fiecare zi", a declarat Guterres în cadrul unei conferinţe de presă, în ajunul primei luni complete de când Hamas a lansat atacul asupra Israelului, iar armata israeliană a răspuns cu lovituri de retorsiune. Guterres a făcut din nou apel la o încetare imediată a focului. Comentariile sale au fost criticate de ministrul israelian de externe Eli Cohen, care a scris "Ruşine să vă fie" pe X - fostul Twitter - etichetându-l pe şeful ONU în postare. "Mai mult de 30 de minori - printre care un bebeluş de 9 luni, precum şi copii mici şi copii care au asistat la uciderea cu sânge rece a părinţilor lor - sunt reţinuţi împotriva voinţei lor în Fâşia Gaza", a spus el, adăugând: Citez mesajul: Hamas este problema în Gaza, nu acţiunile Israelului pentru a elimina această organizaţie teroristă." Pe măsură ce luptele intră în cea de-a cincea săptămână, ele nu dau semne de relaxare, ultimele cifre ale Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, sugerând că 10 022 de persoane au fost ucise în enclavă - inclusiv 4 104 copii - de la începutul campaniei israeliene. Israelul a început să bombardeze Gaza după ce Hamas a ucis peste 1.400 de persoane în Israel şi a răpit alte peste 200 de persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.