Gardienii Revoluţiei au anunţat vineri că au ”confiscat” un petrolier britanic, Stena Impero, în Strâmtoarea Ormuz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bastimentul a fost imobilizat de către Forţele navale ale Gardienilor Revoluţiei, din cauza ”nerespectării codului maritim internaţional”, ”la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime a provinciei Hormozgan”, anunţă ei într-un comunicat postat pe site-ul lor, Sepahnews.

Stena Impero "a fost adus până la coastă, după ce a fost confiscat, şi predat Autorităţii pentru (a putea începe) procedura legală şi de anchetă”, precizează Gardienii, armata ideologică a Republicii islamice în acest scurt comunicat.

Anunţul confiscării Stena Impero intervine la câteva ore după ce Curtea Supremă a Gibraltarului a decis să prelungească cu 30 de zile imobilizarea petrolieruluiiranian Grace 1.

Nava a fost imobilizată la 4 iulie de către autorităţile din Gibraltar, un teritoriu britanic situat în sudul Spaniei, care-l suspectează că livra petrol brut Siriei, încălcând astfel sancţiuni impuse de Uniunea Europeană (UE) regimului de la Damasc al lui Bashar al-Assad.

Teheranul a negat această acuzaţie şi a denunţat un act de ”piraterie” a navei sale, încărcate cu 2,1 milioane de tone de ţiţei.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei ameninţa marţi că Iranul ”nu va lăsa această reavoinţă fără răspuns”.

”Îi vom răspunde la momentul şi la locul oportune”, afirma el, fără să facă alte precizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.