Garda de coastă franceză a salvat 31 de migranţi care încercau să traverseze, noaptea trecută, Canalul Mânecii, după ce motorul unei ambarcaţiuni mici în care se aflau refugiaţii a cedat şi o altă barcă a început să ia apă, au anunţat autorităţile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

11 migranţi (şase bărbaţi, o femeie, doi copii mici şi doi adolescenţi) au fost salvaţi de francezi de pe o ambarcaţiune din largul portului Calais, la ora locală 02.20.

Alte 20 de persoane, inclusiv o femeie însărcinată, au fost salvate apoi de aceeaşi patrulă, la ora 06.45, în apropiere de Dunkirk.

Unele dintre persoanele salvate sufereau de hipotermie.

Gărzile de coastă şi de frontieră din Marea Britanie şi Franţa au interceptat recent mai multe tentative de traversare a Canalului Mânecii, inclusiv la 26 decembrie, când au fost salvaţi 49 de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.