Paza de Coastă a SUA a confiscat peste 14.153 de kilograme de cocaină în valoare de peste 186 de milioane de dolari, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au declarat că drogurile au fost interceptate în timpul a nouă cazuri separate în apele internaţionale din Oceanul Atlantic şi Marea Caraibelor.

De asemenea, au fost reţinuţi doisprezece presupuşi contrabandişti, care vor fi urmăriţi penal, potrivit comunicatului.

"Contrabanda descărcată astăzi reprezintă expertiza profesională şi dedicarea agenţiilor de apărare şi de aplicare a legii din SUA care lucrează împreună pentru a combate fluxul de droguri ilicite prin regiunea Caraibelor către Statele Unite", a declarat, într-un comunicat, locotenentul Peter Hutchison, ofiţerul de serviciu pentru aplicarea legii din cadrul Districtului şapte al Gărzii de Coastă. "Această muncă în echipă este imperativă pentru identificarea, interceptarea şi confiscarea navelor implicate în traficul ilicit şi reprezintă o dovadă a muncii asidue a acestor echipaje", a mai afirmat el.

La nivel mondial, atât producţia, cât şi cererea de cocaină au crescut dramatic în ultimii doi ani, potrivit unui raport al Naţiunilor Unite publicat în martie. Interceptările efectuate de agenţiile de aplicare a legii din întreaga lume au crescut, de asemenea, cu un record de aproape 2.000 de tone de cocaină confiscate în 2021, potrivit raportului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.