Disputa dintre Gérard Depardieu şi ministrul francez al culturii, Rima Abdul Malak, continuă să se agraveze. Actorul francez, vizat de două plângeri, pentru viol şi agresiune sexuală, îşi pune Legiunea de Onoare "la dispoziţia" ministrului, potrivit unui comunicat al avocaţilor săi, citat de France Info.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ survine după ce ministrul anunţase vineri că deschide o "procedură disciplinară" pentru a decide dacă Legiunea de Onoare a lui Gérard Depardieu trebuie retrasă sau nu.

Într-un atac la adresa ministrului culturii, avocaţii lui Gérard Depardieu se întreabă dacă ea "nu dă astfel o nouă lovitură unei prezumţii de nevinovăţie deja muribunde".

Actorul este anchetat din 2020 pentru viol, în urma unei plângeri depuse de o actriţă, acuzaţii pe care le neagă.

Gérard Depardieu a fost decorat cu Legiunea de Onoare de către preşedintele Jacques Chirac în 1996.

"Un consiliu al Ordinului se va reuni şi va iniţia o procedură disciplinară pentru a decide dacă Legiunea de Onoare trebuie suspendată sau nu, retrasă sau nu (...) Înţeleg că se poate face...", a declarat ministrul culturii, care consideră că actorul "face de ruşine Franţa".

Procedura îi va fi notificată actorului la începutul săptămânii de către Marea Cancelarie, a precizat vineri seară cabinetul ministrului culturii pentru France Télévisions.

Gérard Depardieu se află în centrul unei noi polemici de la difuzarea pe France 2 a unui material care îl arată pe actor făcând remarci sexuale şi sexiste în timpul unei călătorii în Coreea de Nord în 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.