Cel puţin 126 de persoane du murit în urma furtunii care a lovit centrul arhipelagului Filipine după Crăciun, potrivit unui nou bilanţ anunţat duminică de autorităţi, cele mai multe decese fiind provocate de alunecările de teren, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Importante inundaţii au fost generate de asemenea de furtuna care a lovit insulele din estul şi din centrul arhipelagului pe 29 decembrie. Un precedent bilanţ indica 68 de morţi. 

Mai mult de o sută de oameni au pierit în regiunea muntoasă Bicol, la sud-est de Manila, au anunţat responsabilii servicului de gestionare a catastrofelor naturale. 

Această zonă este obişnuită cu taifunuri şi este posibil ca locuitorii să nu realizeze amploarea furtunii care se apropia, mai ales că autorităţile nu au emis alertă cu privire la cicloanele tropicale. Totodată, mulţi locuitori au fost probabil reticenţi să îşi părăsească casele în timpul sărbătorilor.

"În doar două zile, furtuna Usman a adus echivalentul a peste o lună de precipitaţii în regiunea Bicol", a declarat pentru AFP Edgar Posadas, purtător de cuvânt al Agenţiei de gestionare a catastrofelor naturale. 

"Căutările continuă, dar noroiul şi instabilitatea solului reprezintă o provocare", a adăugat el, precizând că 26 de persoane sunt date dispărute. 

Mai mult de 152.000 de persoane au fost strămutate din cauza furtunii. Şi cel puţin 75 au fost rănite. 

În jur de 20 de taifunuri lovesc anual arhipelagul, provocând moartea a sute de persoane. Taifunul Haiyan, care a lovit în noiembrie 2013, rămâne cel mai devastator din istoria ţării, lăsând în urma sa 7.350 de morţi şi dispăruţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.