Datele în timp real arată că în Fâşia Gaza este restabilită conexiunea la internet, a afirmat, pe X, fosta Twitter, grupul de monitorizare NetBlocks, citat de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unii jurnalişti din Gaza au postat, de asemenea, informaţii conform cărora pot face apeluri telefonice şi pot accesa reţelele sociale.

Reţelele de comunicaţii din Gaza nu au mai funcţionat de vineri seară, lăsând-o aproape complet izolată de lumea din afară, în timp ce Israelul a anunţat că a început a doua etapă a unui ”război lung şi dificil cu Hamas”.

Sâmbătă, consilierul lui Benjamin Netanyahu Mark Regev a declarat pentru BBC Today că este ”comportament standard” să întrerupă comunicaţiile inamicului.

Întrebat direct dacă Israelul a întrerupt intenţionat comunicaţiile în Gaza, Regev a replicat: ”Nu am spus asta. Am spus doar că este ceva obişnuit pentru armatele occidentale, democratice”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.