Serviciul federal de securitate al Rusiei, FSB, afirmă că a dejucat un complot de asasinare a guvernatorului Crimeei instalat de Rusia, Serghei Aksionov, care urma să fie vizat de un atentat cu maşină capcană pus la cale de serviciile ucrainene, relatează agenţia rusă TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O tentativă de asasinare a şefului Republicii Crimeea, Serghei Aksionov, organizată de serviciile speciale ale Ucrainei, a fost înăbuşită. Atentatorul nu a avut timp să ducă la bun sfârşit intenţia criminală, deoarece a fost reţinut", menţionează un comunicat al FSB.

Un agent al unui serviciu de informaţii străin a sosit în Crimeea în luna iunie a acestui an şi a început să se pregătească pentru a comite un act terorist, pe care intenţiona să îl realizeze prin aruncarea în aer a maşinii liderului Crimeei. "Atentatorul nu a avut timp să îşi ducă la bun sfârşit intenţia criminală, deoarece a fost reţinut în timp ce confisca un dispozitiv exploziv într-o ascunzătoare", susţine FSB.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

FSB a dat publicităţii şi o înregistrare video ce arată un bărbat aflat în arest, cetăţean rus, care mărturiseşte că a fost recrutat de serviciile speciale ucrainene. 

Potrivit FSB, cetăţeanul rus, născut în 1988, ar fi fost recrutat de ofiţerii SBU şi ar fi urmat cursuri de pregătire în Ucraina pentru activităţi de informaţii şi subversive, inclusiv pregătire în domeniul exploziilor de mine.

Aceasta nu este prima tentativă a serviciilor de securitate ucrainene asupra lui Aksionov împiedicată de Serviciul Federal de Securitate rus. La începutul lunii mai, FSB susţine că a mai dezmembrat o reţea de agenţi ai Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării din Crimeea, care plănuia o serie de acte de sabotaj şi terorism. Membrii acestei reţele plănuiau atacuri împotriva lui Aksionov, a preşedintelui parlamentului din Crimeea, Volodimir Konstantinov, şi a primarului din Ialta, Ianina Pavlenko. Şapte persoane au fost arestate la momentul respectiv, aminteşte TASS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.