Serviciile ruse de securitate FSB - care vor să evite noi acţiuni ale Kievului în Rusia, după sabotarea Podului Crimeei în octombrie şi asasinarea lui Daria Dughin în august - anunţă luni că au ucis duminică, de Crăciun, patru ”sabotori” ucraineni în timp ce încercau să pătrundă în regiunea rusă Briansk, la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unor confruntări armate, la 25 decembrie, patru sabotori au fost eliminaţi în timpul unei tentative de pătrundere pe teritoriul regiunii Briansk, din Ucraina”, anunţă FSB, citate de agenţiile ruse de presă.

O înregistrare video, difuzată de presă şi atribuită FSB, surprinde patru cadavre însângerate, înconjurate de arme, în ţinută de camuflaj de iarnă.

Potrivit FSB, acest grup, acuzat de faptul că voia ”să comită acte teroriste şi de sabotaj”, era echipat cu pistoale-mitralieră de tip SIG Sauer de fabricaţie germană, dispozitive de comunicare şi ”patru dispozitive explozive improvizate”.

Într-o înregistrare video, difuzată de agenţia rusă de presă RIA Novosti şi atribuită FSB, apar patru cadavre însângerate, înconjurate de armament, în ţinute de camuflaj hivernal.

AFP scrie că nu a fost în măsură să confirme aceste declaraţii FSB din surse independente.

Rusia a fost, în ultimele luni, victima unei serii de incidente, mai ales explozii în instalaţii militare şi de infrastructură importante, pe care Moscova le-a atribuit Ucrainei.

Luni, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a doborât o dronă ucraineană care se apropia de o bază aeriană, în sudul Rusiei, în regiunea Saratov, situată la peste 600 de kilometri de Ucraina.

Potrivit ministerului rus, trei persoane au fost ucise de fragmenete ale dronei distruse.

Parlamentari ruşi au adoptat săptămâna trecută o lege care prevede ”pedepse lungi cu închisoarea” pentru ”sabotori”, care subliniază apariţia unor ameninţări ”teroriste” - inclusiv din partea străinilor - în Războiul rus din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.