Fratele preşedintelui american Joe Biden, James Biden, a fost audiat de către aleşi republicani din Congres care desfăşoară o anchetă în vederea unei destituiri a şefului statului, pe care-l acuză de faptul că a minţit poporul american în privinţa afacerilor familiei sale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această investigaţie este pur şi simplu respinsă de către democraţi, care denunţă manevre politiciniste într-un an electoral.

Ancheta nu are practic nicio şansă să conducă la o destituire a lui Joe Biden.

”NICIUN INTERES FINANCIAR”

Republicanii l-au interogat pe James Biden, în vârstă de 74 de ani, cu privire la o serie de tranzacţii financiare care, consideră ei, îl incriminează pe fratele acestuia, preşedintele democrat.

”Eu fac afaceri de 50 de ani (...). Joe Biden nu a fost implicat niciodată şi nu a avut niciodată niciun interes financiar direct sau indirect în aceste activităţi. Niciunul”, a declarat în faţa membrilor Comisiei de anchetă James Biden.

MITĂ

Dreapta îl acuză pe Joe Biden - până în prezent fără probe concludente - de faptul că s-a folosit de influenţa pe care o avea ca vicepreşedinte al lui Barack Obama (2009-2017) pentru a permite familiei sale să facă afaceri dubioase în Ucraina şi în China.

În centrul anchetei se află James Biden, fratele lui Joe Biden, şi Hunter Biden, fiul preşedintelui.

Însă investigaţia republicanilor a fost fragilizată în urma inculpării, la jumătatea lui februarie, a unui fost informator FBI, Alexander Smirnov, acuzat de faptul că a minţit şi că a fabricat false acuzaţii de corupţie împotriva fiului lui Joe Biden.

Alexander Smirnov, în vârstă de 33 de ani, i-a acuzat pe Joe şi Hunter Biden de faptul că au primit, fiecare, mită cinci milioane de dolari de la societate ucraineană de gaze naturale, Burisma, pentru a o ajuta să scape unor urmăriri penale - o poveste inventată piesă cu piesă potrivit acuzării.

ŢINTĂ PRIVILEGIATĂ

Marţi, procurori americani au anunţat că Alexander Smirnov a mărturisit că primit unele dintre informaţii de la persoane cu legături cu spionajul rus.

Un fost om de afaceri care s-a reorientat către pictură, Hunter Biden este o ţintă privilegiată a republicanilor, care alimentează acuzaţii cu privire la afacerile comerciale ale acestuia.

Însă ancheta judiciară în curs cu privire la fiul preşedintelui Joe Biden nu a permis o susţinere a acestor acuzaţii.

Ea subliniază mai ales probleme de dependenţă de droguri şi alcool - pe care Hunter Biden dă asigurări că le-a depăşit - şi a condus la două inculpări ale acestuia, una cu privire la fraudă fiscală, celaltă cu privire la deţinere ilegală de arme de foc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.