Parlamentul European (PE) a validat-o marţi în funcţia de preşedintă a Băncii Centrale Europene (BCE) pe franţuzoaica Christine Lagarde, care devine astfel prima femeie care deţine acest post, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarii au validat-o în funcţie cu 394 de voturi la 206 şi 49 de abţineri, într-o sesiune plenară, la Strasbourg, în Franţa.

“Christine Lagarde este o alegere excelentă şi are susţinerea mea deplină”, a declarat un parlamentar ceh, Ludek Niedermayer (centru-dreapta) într-o dezbatere, înainte de vot.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Lagarde nu a fost prezentă în sală, în pofida faptului că a fost invitată.

“Christine Lagarde este bine poziţionată să sublinieze importanţa altor politici (economice), nu doar a celei monetare”, a apreciat Niedermayer.

O negociatoare abilă, care a condus Fondul Monetar Internaţional (FMI), dar care are puţină experinţă în politica monetară, Lagarde a fost desemnată în iulie de către liderii europeni să-l înlocuiască pe Mario Draghi, de la 1 noiembrie, la conducerea celei mai puternice instituţii financiare europene.

O fostă avocată specializată în lupta împotriva monolopului, divorţată şi cu doi copii, ministru al Finanţelor în 2007, ea a preluat conducerea FMI în urma unui scandal sexual în care predecesorul său, francezul Dominique Strauss-Kahn, a fost nevoit să demisioneze.

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE au desemnat-o în acest mandat de opt ani într-un summit ordinar.

PE l-a validat de asemenea pe luxemburghezul Yves Mersch în postul de vicepreşedinte însărcinat cu instanţa de supraveghere a BCE, cu 379 de voturi la 230 şi 69 de abţineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.