Zeci de persoane au manifestat, vineri seară, în faţa teatrului Bouffes du Nord, de la Paris, unde preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, asista la un spectacol alături de soţia sa, Brigitte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii, care se opun sistemului de pensii, au încercat să intre în interiorul teatrului, însă au fost împiedicaţi de forţele de ordine, care apoi au asigurat plecarea coloanei prezidenţiale.

 

Anturajul lui Macron a precizat că preşedintele va continua să meargă la teatru, în ciuda acestui incident.

Prezenţa lui Macron la spectactol a fost anunţată pe Twitter de un jurnalist şi activist politic Tafa Bouhafs. Acesta a fost reţinut de forţele de ordine.

Macron doreşte să simplifice sistemul de pensii din Franţa şi să ofere stimulente pentru ca oamenii să muncească mai mult pentru plata unor dintre cele mai generoase beneficii pentru pensionare din lumea industrializată.

Reforma propusă ar fi cea mai mare reformă din sistemul de pensii după cel de-Al Doilea Război Mondial şi este esenţială pentru eforturile preşedintelui de a face forţa de muncă mai flexibilă şi mai competitivă la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.