Franţa şi Germania au convenit că persoanele care traversează frontiera între regiunea Moselle şi Germania să facă dovada unui test cu antigen negativ pentru Covid-19, efectuat în ultimele 48 de ore, a anunţat, duminică, ministrul francez pentru Europa, Clement Beaune, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul francez a dorit să limiteze restricţiile de călătorie de la frontiera regiunii Moselle, care este traversată zilnic de 16.000 de lucrători francezi.

"Am negociat cu germanii astfel încât trecerea frontierei să rămână permisă, iar testele să fie teste cu antigen, mai rapide şi mai uşoare", a spus Beaune la BFM TV.

Institutul german pentru boli infecţioase Robert Koch a clasificat duminică districtul Moselle drept o zonă de îngrijorare, din cauza răspândirii unei variante de coronavirus detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

Decizia a determinat Berlinul să anunţe că Germania va impune restricţii asupra călătoriilor din regiunea Moselle, începând de marţi.

Transportul public între Moselle şi landurile germane Renania-Palatinat şi Saarland va fi suspendat, iar navetiştii care sosesc din Moselle cu maşina vor trebui să prezinte un test negativ pentru Covid-19.

Poliţia nu va stabili controale staţionare la frontieră, ci va efectua controale aleatorii, au spus autorităţile germane. Germania are deja controale la frontieră cu Republica Cehă şi Austria şi a încercat să evite restricţiile la frontiera sa cu Franţa.

Franţa a evitat impunerea unui noi carantine naţionale pentru a controla variantele mai contagioase de coronavirus, dar a început să întărească restricţiile la nivel local în locuri precum Dunkerque, în nord, şi Nisa, în sud.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a susţinut în mod constant menţinerea frontierelor deschise între ţările UE în timpul pandemiei şi s-a contrazis cu Germania anul trecut, după ce Berlinul a închis frontiera în timpul primului val al pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.