Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Roma pe fondul unor atacuri „repetate şi fără nicio bază” din partea liderilor italieni în ultimele luni şi a făcut apel către Italia să se întoarcă la o poziţie mai prietenoasă, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Franţa a fost în ultimele luni ţinta unor atacuri repetate şi fără nicio bază şi a unor declaraţii revoltătoare”, a informat Ministerul de Externe francez într-un comunicat.
 
Ministerul precizează că atacurile Italiei sunt fără precedent de la Al Doilea Război Mondial până în prezent.
 
„Una este să avem neînţelegeri, însă este altceva să manipulezi relaţia în scopuri electorale”, se arată în comunicat.
 
Vicepremierul italian Luigi Di Maio, cel care este liderul Mişcării 5 Stele, o grupare populistă antisistem, a declarat că s-a deplasat în Franţa unde s-a întâlnit cu liderul „vestelor galbene” Christophe Chalencon şi alţi candidaţi ai mişcării pentru alegerile europarlamentare.
 
„Vântul schimbării a trecut de Alpi”, a scris Di Maio pe Twitter. El şi-a arătat susţinerea faţă de mişcare în trecut.
 
Di Maio şi Matteo Salvini, cel care conduce partidul de dreapta Liga Nordului, care se află în coaliţia de guvernare din Italia alături de Mişcarea 5 Stele au dat declaraţii critice la adresa preşedintelui francez Emmanuel Macron în ultimele săptămâni, susţinându-i adversarii politici şi acuzând Parisul că a creat sărăcia din Africa şi că nu a făcut nimic pentru a aduce pacea în Libia.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.