Franţa a reuşit, la fel ca alte ţări europene, să controleze al doilea val al epidemiei covid-19, declară joi un epidemiolog, Antoine Flahaut, un profesor de sănătate publică, pentru BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul îşi argumentează poziţia în acest sens subliniind că nivelul reproducerii virusului - faimosul ”factor R” - a scăzut miercuri la 0,93.

”Nu putem vorbi despre epidemie atunci când acest «R» este sub 1. «R»-ul este nivelul de reproducere, adică numărul de persoane pe care le infectezi atunci când eşti infectat. Dacă infectezi mai puţin de o persoană în medie însemană că nu există epidemie”, declară el.

Cu toate acestea, Antoine Flahaut rămâne prudent şi aminteşte necesitatea unei ”prelungiri” a restricţiilor impuse în lupta împotriva covid-19.

”Când «R»-ul este 1, aşa cum este cazul în acest moment în Franţa, ne aflăm în platou (...). Trebuie ca «R»-ul să scadă şi mai mult pentru ca să intrăm într-o zonă de securitate şi să reluăm controlul asupra epidemiei”, declară el.

În opinia epidemiologului, ”pentru ca epidemia să se stingă, este necesar ca «R»-ul să coboare la 0,70 sau 0,60”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.