Uniunea Europeană şi Marea Britanie trebuie să ajungă la un acord privind relaţia post-Brexit înainte de începutul lunii noiembrie, iar Blocul nu trebuie să accepte o înţelegere proastă doar de dragul de a ajunge la un compromis, a declarat duminică ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clément Beaune a declarat pentru postul de radio FranceInfo: „Trebuie să existe un acord în următoarele săptămâni. Asta înseamnă undeva la începutul lunii noiembrie. Nu trebuie să ne pierdem calmul în ultimele zile de negocieri pentru că atunci se întâmplă uneori să fie făcute concesii proaste”.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a transmis sâmbătă preşedintelui francez Emmanuel Macron că va analiza fiecare cale pentru un acord comercial cu UE şi că zilele viitoare trebuie făcute progrese privind eliminarea unor discrepanţe semnificative.

Johnson a stablit un termen limită pentru încheierea acordului - 15 octombrie -, iar UE caută să obţină noi concesii înainte de a intra în faza finală de negocieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.