Ministerul francez de Interne a anunţat joi că a suspendat - încă de la începutul lui iulie - expulzarea migranţilor afgani, a căror cerere de azil a fost a respinsă, în Afganistan, din cauza unor confruntări armate între talibani şi forţe proguvernamentale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere degradarea situaţiei securităţii în Afganistan, Franţa a suspendat expluzările către această ţară de la începutul lui iulie. Urmărim evoluţia situaţiei îndeaproape, în legătură cu partenerii noştri europeni”, a declarat AFP Ministerul francez de Interne.

Parisul face acest anunţ la o zi după anunţuri similare ale Germaniei şi Olandei.

Guvernul francez a anticipat moratoriul expulzării afganilor impus de către Germania şi Olanda miercuri.

Afganistanul era - în 2020 - prima ţară de origine a solicitanţilor de azil în Franţa - cu 8.886 de cereri.

Această ţară a cerut miercuri statelor membre UE să suspende - pe o perioadă de trei luni - expulzarea migranţilor afgani, din cauza unei intensificări a confruntărilor armate pe teritoriul afgan.

Suedia şi Finlanda au suspendat expulzarea afganilor în urma acestui apel al Kabulului.

Olanda şi Germania - care au cerut CE împreună cu Belgia, Danemarca, Grecia şi Austria să menţină expulzarea afganilor - s-au răzgândit şi au suspendat, la rândul lor, aceste expulzări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.