Franţa a intrat într-”o formă al celui de-al treilea val” al epidemiei covid-19, ”caracterizată prin numeroase variante” ale noului coronavirus, declară marţi premierul Jean Castex, care plasează în continuare vaccinarea ”pe primul loc al strategiei” în lupta împotriva răspândirii bolii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unui moment de reculegere în memoria celor aproximativ 90.000 de morţi din cauza covid-19, la invitaţia preşedintei grupului parlamentar al Partidului Socialist (PS) Valérie Rabault, Jean Castex a îndemnat la ”respectarea mai mult ca niciodată a gesturilor elementare care constituie de un an o garanţie solidară împotriva înaintării pandemiei”.

Situaţia epidemiologică este foate tensionată în mai multe departamente, în frunte cu Ile-de-France, unde serviciile de reanimare de la spital au atins pragul saturaţiei.

”Ce intenţionaţi să faceţi pentru a evita să ne lovim de zid?”, l-a întrebat Valérie Rabault pe şeful Guvernului.

”Aş pune, în momentul în care mă exprim, vaccinarea în primul rând al acestei strategii” în lupta împotriva covid-19, i-a răspuns Jean Castex, în contextul în care utilizarea vaccinului AstraZeneca-Oxford este suspendată în Frabţa şi în alte state membre UE.

”Ştim că vaccinarea masivă (...) este cea care ne va permite să ieşim” din pandemie, insistă şeful Guvernului.

Interpelat cu privire la ”disparităţi” repetate în repartizarea dozelor de vaccin în departamente, Jean Castex a răspuns că urmează o ”strategie teritorializată e gestionare”, pe care intenţionează să o ”continue”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.