Doar 26% dintre francezi au declarat că au încredere în preşedintele Emmanuel Macron, conform unui nou sondaj de opinie publicat miercuri, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, este vorba de o scădere cu 4% faţă de luna trecută, iar acest declin vine după o remaniere a cabinetului care a avut ca scop, printre altele, creşterea popularităţii preşedintelui.

Rata de aprobare a lui Macron, după 18 de luni de mandat, este sub cea a lui Nicolas Sarkozy (39%), dar peste cea a lui Francois Hollande (21%), conform sondajului coordonat de Kantar Public, care a luat declaraţiile a 1.000 de persoane între 24 şi 27 octombrie.

Sondajul arată că 71% dintre respondenţi nu au încredere în Macron, iar popularitatea preşedintelui a scăzut cel mai mult printre bărbaţi, până la 27% şi printre cei cu vârstele cuprinse între 35 şi 49 de ani.

De asemenea, a scăzut încrederea cu 3% în prim-ministrul Edouard Philippe, 64% dintre respondenţi declarând că n-au încredere în el.

„La fel ca milioane de francezi, se poate întâmpla ca preşedintele republicii să îşi ia câteva zile libere”, a declarat Benjamin Griveaux, un purtător de cuvânt al guvernului, conform Europe1. Conform presei, mai multe persoane din anturajul lui Macron l-au sfătuit să îşi ia câteva zile libere. „De mai multe zile, mai mulţi prieteni l-au sfătuit să se odihnească, să mănânce mai bine şi să doarmă mai bine, dar şi să încerce să se oprească din a controla problemele guvernului la primele ore ale nopţii”, a adăugat Griveaux.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.