Doisprezece poliţişti au fost răniţi, sâmbătă, în departamentul francez Savoie, în urma confruntărilor cu protestatari care se opun unui proiect feroviar de mare viteză în Alpi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 2.000 de protestatari, inclusiv un grup de aproximativ 300 de persoane îmbrăcate în negru, se aflau în Valea Maurienne şi se opuneau construcţiei unei legături feroviare care include un tunel între Lyon şi oraşul italian Torino.

Aceştia au aruncat cu pietre în poliţişti, care au răspuns cu gaze lacrimogene, iar un manifestant a fost rănit, a declarat prefectul local Francois Ravier, într-o conferinţă de presă. Asociaţia Les Soulevements de la Terre a contestat această cifră, într-o postare pe Twitter, sâmbătă târziu, şi a declarat că 50 de manifestanţi au fost răniţi, dintre care şase au fost spitalizaţi.

"Ziua nu s-a încheiat, rămânem prudenţi şi mobilizaţi", a declarat Ravier, precizând că zona va fi supravegheată pe parcursul nopţii.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a transmis pe Twitter bilanţul răniţilor din poliţie. El afirmă că 12 poliţişti au fost răniţi.

În urma controalelor la frontieră au fost descoperite 400 de obiecte, precum cuţite şi ciocane, în timp ce 96 de persoane cunoscute de serviciile de securitate au fost trimise înapoi în Italia, au precizat oficialii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.