Fostul vicepreşedinte american Mike Pence urmează să-şi anunţe în mod oficial - săptămâna viitoare - candidatura în cursa republicană la fotoliul de la Casa Albă şi să-l sfideze astfel pe fostul său şef, Donald Trump în alegerile primare republicane, scrie presa americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conservatorul urmează să publice miercuri, 7 iunie, de ziua sa de naştere, când va împlini 64 de ani, un videoclip, să participe la un miting, la Des Moines, în Iowa, şi să apară pe platorui la CNN, dezvăluie apropiaţi sub protecţia anonimatului la NBC News şi alte posturi.

Mike Pence, un creştin evanghelist - care se opune aprig avortului -, l-a ajutat pe Donald Trump să cucerească dreapta religioasă în calitate de partener de cursă în campania electorală din 2016.

După ani de loialitate de neclintit, el şi-a schimbat tonul, în urma luării cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021 de către susţinătorii miliardarului.

El a declarat că cuvintele preşedintelui de atunci au fost ”iresponsabile” în aceaa zi şi l-au ”pus în pericol”, pentru că se afla în Congres.

Donald Trump a insistat ca el să refuze să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Însă fostul guvernator al statului Indiana nu s-a supus, ceea ce i-a adus o ură puternică în rândul susţinătorului lui Donald Trump, ceea ce-i compromite şansele în alegerile primare.

El înregistrează 3,8% dintre intenţiile de vot - mult în urma lui Donald Trump (53,2%) sau a guvernatorului Floridei Ron DeSantis (22,4%), potrivit mediei ultimelor sondaje realizată de site-ul RealClearPolitics.

Însă el îşi pregăteşte de luni de zile candidtura la preşedinţie.

După ce a scos o carte, intitulată ”So help me God” (”Aşa să mă ajute Dumnezeu”), fostul animator de radio a străbătut ţara şi şi-a multiplicat luările de cuvânt în state care ar putea să-l voteze în alegerile primare republicane.

În urmă cu două săptămâni, aliaţii săi au lansat un comitet de explorare a campaniei ”Committed to America”, pentru a-l susţine.

Alt lider republican, fostul guvernator al statului New Jersey Chris Christie, urmează să intre, la rândul său, în cursa pentru obţinerea învestiturii republicane, tot săptămâna viitoare.

Şi Chris Christie şi-a întrerupt legăturile cu Donald Trump după atacul de la Capitoliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.