Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că a fost testat pozitiv cu covid-19, pe fondul unei agravări a situaţiei epidemiei în ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit un test de depistare covid pozitiv”, a anunat marţi pe Twitter Poroşenko, în vârstă de 55 de ani, care suferă de diabet, ceea ce creşte riscurile unor simptome severe şi complicaţii.

Petro Popoşenko a anunţat că se îngrijeşte ”acasă” şi că a fost nevoit să-şi anuleze vizite regionale, în toiul campaniei în vederea alegerilor locale de la 26 octombrie, în care Partidul său Solidaritate Europeană (prooccidental) candidează.

Unul dintre cel mai bogaţi oameni din Ucraina, care a condus această fostă republică sovietică din 2014 în 2019, ”este bine” pentru moment, a declarat pentru AFP una dintre purtătoarele sale de cuvânt.

Ucraina se confruntă cu o accelerare a epidemiei noului coronavirus şi înregistrează în prezent aproximativ 3.000 de cazuri pe zi, de la 800 câte înregistra în iulie.

Peste 204.000 de cazuri de covid-19, dintre care 3.627 mortale, au fost înregistrate de la începutul epidemiei în această ţară cu aproximativ 40 de milioane de locuitori, situată la porţile Uniunii Europene (UE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.