Fostul preşedinte peruvian Alan Garcia a murit după ce s-a împuşcat în cap în momentul în care poliţia a încercat să îl aresteze în legătură cu un scandal de corupţie, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt întristat de moartea fostului preşedinte Alan Garcia”, a scris pe Twitter actualul preşedinte al ţării, Martin Vizcarra, confirmând astfel vestea. „Transmit condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, a adăugat el.

Anterior, avocatul lui Garcia, Erasmo Reyna, a declarat pentru presa locală că acesta „a luat decizia de a se împuşca” miercuri după ce poliţiştii au ajuns la locuinţa sa din capitala Lima pentru a-l aresta preventiv.

Ministrul de Interne din Peru, Carlos Moran, a declarat că Garcia a transmis poliţiştilor că se duce să îşi sune avocatul şi apoi „s-a încuiat în dormitorul său” pentru ca apoi să se audă o împuşcătură.

Televiziunea locală America a informat că Garcia a intrat în comă după ce a fost operat de urgenţă şi a difuzat imagini cu fiul său şi susţinători ai săi ajungând la spital.

Garcia, cel care a condus partidul Apra timp de zeci de ani, s-a aflat la conducerea ţării între 1985 şi 1990 pentru ca apoi să câştige un nou mandat în 2006, ca susţinător al pieţei libere.
Garcia se afla sub investigaţie în legătură cu compania braziliană de construcţii Oderbrecht, cea care a declanşat cel mai mare scandal de corupţie din America Latină recunoscând în 2016 că a câştigat contracte importante în regiune prin dare de mită.
Anul trecut, Garcia a cerut azil politic în Uruguay după ce i-a fost interzis să părăsească ţara. Uruguay i-a respins cererea.
El a negat în repetate rânduri acuzaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.