Fostul premier britanic Tony Blair le-a transmis celor pro-Brexit că sunt responsabili pentru că au creat o imagine conform căreia Brexitul „este răspunsul la problemele ţării, când de fapt nu este răspunsul la nimic”, notează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Blair, cel care susţine organizarea unui al doilea referendum, a declarat pentru Sky News: „Nigel Farage şi oamenii asociaţi cu el nu sunt cei care au curăţat mlaştina politicii. Ei sunt cei care au creat-o”.

Blair le-a avertizat pe cele două partide mari – laburiştii şi conservatorii – că dacă va exista un Brexit strict va exista o „revoluţie paşnică” prin care vor fi daţi la o parte.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a precizat că laburiştii şi conservatorii vor avea o provocare imensă la aceste alegeri europarlamentare din cauza poziţionării lor cu privire la Brexit, care a determinat mulţi alegători să voteze cu alte partide.

Blair a afirmat într-un editorial în The Observer că „nehotărârea distructivă a laburiştilor” privind Brexitul „nu a mulţumit pe nimeni” şi a dezamăgit ţara. El a declarat la Sky că „în ciuda tuturor acestor lucruri” ar vota cu Partidul Laburist la alegerile europarlamentare însă a sfătuit susţinătorii laburişti să voteze cu un partid pro-UE dacă nu pot vota cu Partidul Laburist.

„Mă întâlnesc cu oameni care spun că nu pot vota cu Partidul Laburist în acest moment, aşa că le spun „nu staţi acasă, duceţi-vă şi votaţi cu un partid pro-UE”, a precizat Blair.

Blair a informat că vorbeşte cu partidul anti-Brexit Change UK „mult”.

„Simpatizez cu multe din ce spun ei”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.