Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis care a fost condamnat pentru uciderea lui George Floyd în 2020, a fost agresat vineri într-o închisoare federală din Arizona, potrivit unei persoane apropiuate situaţie, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chauvin este în stare stabilă după atacul de la Instituţia Federală de Corecţie din Tucson, a spus sursa citată.

Întrebate despre informaţia potrivit căreia Chauvin a fost rănit, birourile FBI din Phoenix şi Minneapolis au precizat că au cunoştinţă de un atac care a avut loc vineri la închisoarea federală, dar nu au identificat o persoană şi au recomandat CNN să se adreseze Biroului închisorilor pentru mai multe informaţii.

Avocatul lui Chauvin, Greg Erickson, a declarat pentru CNN că acţionează pentru a obţine o confirmare.

„O persoană încarcerată” a fost agresată la închisoarea din Tucson la aproximativ 12:30 p.m., a transmis vineri Biroul Penitenciarelor într-o declaraţie. Două surse au confirmat pentru CNN că cel vizat era Chauvin.

„Angajaţii care au răspuns au iniţiat măsuri de salvare pentru o persoană încarcerată”, iar persoana respectivă a fost transferată la un spital pentru tratament, se arată în comunicatul biroului. Niciun angajat nu a fost rănit în timpul incidentului, a adăugat biroul.

Chauvin a fost agresat la închisoarea de securitate medie în timp ce executa două pedepse concomitente în cazul uciderii lui Floyd.

În aprilie 2021, Chauvin a fost condamnat pentru acuzaţii de stat de ucidere neintenţionată de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor din culpă de gradul doi. A fost condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare. Câteva luni mai târziu, Chauvin a pledat vinovat de acuzaţiile federale de privare de drepturile civile a lui Floyd şi a fost condamnat la 21 de ani de închisoare.

Chauvin, care este alb, a stat cu genunchiul pe gâtul şi spatele lui Floyd mai mult de 9 minute pe 25 mai 2020, în Minneapolis. Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, a fost încătuşat şi întins cu faţa în jos pe o stradă, în timp ce spunea că nu poate respira.

Uciderea lui Floyd a declanşat proteste masive faţă de nedreptatea rasială în întreaga ţară şi în întreaga lume, cu privire la modul în care poliţia tratează oamenii de culoare, în special americanii de culoare din SUA. O investigaţie a Departamentului pentru Drepturile Omului din Minnesota a arătat că Minneapolis şi departamentul său de poliţie au aplicat un „model sau practică de discriminare rasială”, potrivit unui raport din 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.