Nikos Christodoulides a câştigat alegerile prezidenţiale din Cipru, el impunându-se în al doilea tur de scrutin, care a avut loc duminică. Fostul ministru promite un guvern de unitate însărcinat să depăşească impasul din negocierile de pace cu ciprioţii turci, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele oficiale arată că Christodoulides, în vârstă de 49 de ani, a obţinut 51,9 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său, Andreas Mavroyiannis, 66 de ani, a obţinut 48,1 la sută.

Nikos Christodoulides este fost ministru de Externe, iar Andreas Mavroyiannis a fost negociator şef în cadrul discuţiilor de pace cu ciprioţii turci şi fost reprezentant permanent al Ciprului la ONU.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Cel mai important este ca în ziua de după alegeri să fim cu toţii uniţi”, a afirmat Christodoulides după ce a votat.

CITEȘTE ȘI Ciprioţii votează duminică în alegeri prezidenţiale care au divizat dreapta politică

Mavroyiannis şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe rivalul său. “Este finalul unei călătorii lungi, dar frumoasă. Le mulţumesc din suflet celor care au fost alături de mine”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.