Fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont a părăsit Finlanda înainte ca autorităţile să pună în aplicare mandatul de arestare primit de la spanioli, a declarat un parlamentar finlandez, citat de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarul Mikko Karna a declarat că Puigdemont a confirmat că a ajuns în Belgia.

Mandatul de arestare a fost emis vineri, la o zi după ce Puigdemont a ajuns în Finlanda. El intenţiona să plece sâmbătă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cotidianul finlandez Helsingin Sanomat a citat un oficial de la Biroul Naţional de Investigaţii care a precizat că autorităţile nu cunoşteau locul în care se află Puigdemont.

Puigdemont trăieşte în exil în Belgia din octombrie 2017, când a contribuit la organizarea unui referendum pentru independenţa Cataloniei.

Tensiunile în Catalonia sunt mari după ce Curtea Supremă a hotărât să pună sub acuzare 25 de lideri separatişti pentru rebeliune, delapidare de fonduri şi desconsiderarea statului. Cei acuzaţi ar putea sta în închisoare până la 30 de ani dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Cinci dintre cei acuzaţi au fost reţinuţi iar printre ei se află şi Jordi Turull, cel care urma să participe sâmbătă la un vot în Parlament pentru a fi numit noul preşedinte regional.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.