Fostul lider al organizaţiei ruse de opoziţie Open Russia Andrei Pivovarov a fost plasat în detenţie provizorie, până cel puţin la 31 iulie, anunţă miercuri echipa sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Pivovarov este vizat într-o anchetă, din cauza faptului că militează în favoarea unei organizaţii ”recunoscută drept indezirabilă” - o infracţiune care poate fi pedepsită cu până la şase ani de închisoare.

Potrivit opozantului, anchetatorii au lansat o anchetă împotrova sa, în mai, pe baza unei postări pe care a făcut-o pe Facebook în august 2020.

”Este un pretext cu scopul de a-l împoedica să candideze în alegerile” legislative din seprembrie, denunţă pe reţele de socializare echipa sa.

”Toată lumea ştie că vreau să candidez în alegeri. Există de-acum această tradiţie (în Rusia), ca atunci când îţi anunţi intenţia de a canidda într-un scrutin, să înceapă probleme: anchetă, percheziţii, arestări”, a declarat, potrivit echipei sale, Andrei Pivovarov la o audiere, miercuri, în oraşul Krsnodar (sud-vest).

Forţe de ordine l-au scos cu forţa pe Pivovarov, luni seara, dintr-un avion care se pregătea să decoleze către Sankt Petersburg.

El a fost directorul Open Russia, înfinţată de către fostul oligarh în exil Mihail Hodorkovski, un critic dur al Kremlinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.