Fosta lideră birmană Aung San Suu Kyi, deja condamnată la 17 ani de închisoare, a primti vineri o pedeapsă suplimentară de trei ani de detenţie pentru fraudă electorală la scrutinul din 2020 pe care partidul său l-a câştigat, a indicat pentru AFP o sursă apropiată cazului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acuzată de o multitudine de infracţiuni de către junta la putere după lovitura de stat din februarie 2021, ea "a fost condamnată la trei ani de închisoare cu muncă silnică", a declarat sursa pentru AFP, care a precizat că laureata Premiului Nobel pentru Pace, în vârstă de 77 de ani, a apărut în instanţă în stare bună de sănătate. 

Ea a fost deja condamnată la 17 ani de închisoare, în special pentru mai multe fapte de corupţie.

Armata şi-a justificat puciul asigurând că a descoperit peste 11 milioane de nereguli în timpul alegerilor legislative din noiembrie 2020, câştigate masiv de Liga Naţională pentru Democraţie (LND).

La rândul lor, observatorii internaţionali au descris alegerile de la acea vreme "în general libere şi corecte".

Aung San Suu Kyi a fost plasată în izolare într-o închisoare din Naypyidaw la sfârşitul lunii iunie.

Procesul ei, început în urmă cu mai bine de un an, continuă în incinta penitenciarului. Acesta este ţinut cu uşile închise iar avocaţilor ei le este interzis să vorbească cu presa şi organizaţiile internaţionale.

Junta, care promite un nou scrutin pentru vara lui 2023, a asigurat în august că este gata să deschidă negocieri cu Aung San Suu Kyi odată ce procesul ei se va termina.

Puciul a condus ţara în haos. Aproape 2.100 de civili au fost ucişi de forţele de securitate şi peste 15.000 au fost arestaţi, potrivit unui ONG local.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.