Forţele ucrainene susţin că au făcut progrese semnificative în timpul unei ofensive împotriva poziţiilor ruseşti din regiunea sudică ocupată Kerson, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În regiunea Herson, forţele armate au eliberat 8 kilometri (aproximativ 5 mile) de teritoriu ocupat", a postat, joi târziu, pe Telegram unitatea de apărare teritorială AZOV Dnipro. 

Forţele ucrainene au lansat ofensiva în Herson de la mai multe puncte de sprijin din nord, la sfârşitul săptămânii trecute.  

De atunci, au existat puţine informaţii despre operaţiune, dar se pare că forţele ucrainene au cucerit o serie de sate din partea de nord a Hersonului şi au consolidat un cap de pod peste râul Inhuleţ. 

Miercuri, şeful administraţiei regionale de stat din Herson, Gennady Laguta, a declarat că 20 de localităţi au fost eliberate. 

  

  

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.