Forţele ucrainene au declarat miercuri că au distrus un lansator rusesc de rachete multiple, care a lansat arme termobarice, în apropierea oraşului Vuhledar din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele ucrainene au publicat o înregistrare video cu o explozie puternică despre care au spus că a rezultat în urma atacului.  "Inamicul 'Solnţepiok' a fost puţin fript", au declarat forţele ucrainene pe Telegram, folosind o poreclă pentru lansatorul rusesc de rachete multiple TOS-1.

Lansatoarele multiple de rachete TOS-1 sau TOS-1A ale Rusiei sunt capabile să lanseze rachete cu focoase termobarice.

Aceste tipuri de arme nu folosesc muniţie convenţională. În schimb, sunt umplute cu explozibili de înaltă temperatură şi presiune ridicată. Ele sunt uneori numite "bombe cu vid", deoarece aspiră oxigenul din aerul înconjurător pentru a genera o explozie puternică şi o undă de presiune mare ce poate avea efecte distructive enorme.

CNN a relatat că forţele ruseşti au deplasat lansatoare multiple de rachete TOS-1 în apropierea graniţei ucrainene şi în interiorul Ucrainei, inclusiv în apropiere de Harkov.

Andrii Iermak, şeful biroului preşedintelui ucrainean, a răspuns miercuri la înregistrarea video a loviturii: "Brigada 72 ... au prăjit un 'Solnţepiok' rusesc", a scris Iermak pe Telegram. "Frumoasă imagine", a comentat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.