Forţele ucrainene controlează încă satul Bilohorivka, a declarat guvernatorul regiunii Luhansk, Serghei Haidai, adăugând că situaţia acolo este tensionată, dar sub control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În Federaţia Rusă sunt răspândite informaţii despre presupusa capturare a satului Bilohorivka şi îndepărtarea poporului nostru de acolo”, a declarat Haidai duminică, pentru postul naţional de televiziune, scrie The Guardian. 

„Trupele noastre rămân în poziţiile lor, nimeni nu a capturat Bilohorivka, nimeni nu a intrat acolo, nu există niciun inamic acolo”.

Unii oficiali instalaţi la Moscova şi bloggeri militari pro-ruşi au susţinut recent progresele ruseşti în direcţia Bilohorivka, ultima parte a regiunii Luhansk - partea de nord a Donbasului - deţinută de forţele ucrainene.

„Situaţia de pe front este tensionată, dar controlată de forţele ucrainene”, a spus Haidai.

„Numărul atacurilor ruseşti a crescut... dar toate au fost respinse de trupele noastre, care rămân în poziţiile lor". 

Reuters nu a putut verifica independent informaţiile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.