Generalul colonel Aleksandr Lapin, care anterior a fost şeful Districtului Militar Central, a fost numit şef al Statului Major General al Forţelor Terestre ale armatei ruse, a anunţat marţi agenţia de presă rusă TASS, care citează surse militare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numirea lui Lapin a avut loc la sfârşitul anului 2022, a declarat o sursă pentru TASS.

Nu au existat anunţuri oficiale de stat cu privire la această numire, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat, marţi, să confirme informaţia, precizează TASS.

Lapin a fost numit comandant al trupelor Districtului Militar Central în 2017. La sfârşitul lunii octombrie 2022, el a comandat o grupare de trupe ruseşti, Centrul, care a intervenit în Ucraina.

În ciuda faptului că a primit medalia de Erou al Rusiei, Lapin a fost criticat fără menajamente de liderul cecen Ramzan Kadîrov şi de Evgheni Prigojin, şeful grupului Wagner, ambii consideraţi aliaţi ai lui Vladimir Putin. Ambii au spus că Lapin este "lipsit de talent", după retragerea forţelor ruseşti din oraşul strategic estic Lîman, din regiunea Doneţk.

Analistul militar Ian Matveev spune că promovarea lui Lapin este "mai degrabă o mişcare birocratică, şi nu una militară", menţionează CNN.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.