Forţele ruse folosesc drone de tip kamikaze pentru a organiza atacuri transfrontaliere în regiunea Sumî, în nord-estul Ucrainei, a declarat un oficial militar, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aşa-numitele drone portabile de tip kamikaze poartă încărcătură explozivă, pe care o detonează în momentul impactului.

Dronele kamikaze sunt dispozitive mici, de unică folosinţă, echipate cu camere şi dispozitiv GPS care, atunci când sunt lansate, localizează inamicii din apropiere şi se lansează la comandă.

Oraşul Krasnopillea a fost bombardat cu mortiere de patru ori şi cu ”drone de tip kamikaze”, a declarat, marţi, Dmitro Zhivitskii.

Patru persoane au fost rănite, a adăugat el.

”În general, situaţia este destul de tensionată. Ieri (n.r. marţi), comunităţile şi teritoriile de-a lungul graniţei au fost bombardate cu diferite tipuri de armament cu unităţi de artilerie autopropulsate, mortiere, MLRS (n.r. sisteme de rachete cu lansare multiplă)”, a mai spus oficialul ucrainean.

De asemenea, Şostka, un alt oraş de graniţă, a fost bombardat cu mortiere şi artilerie grea miercuri dimineaţă, a adăugat el.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.