Forţele israeliene (IDF) au percheziţionat joi case în tabăra de refugiaţi Nour al-Shams din oraşul Tulkarem, în Cisiordania ocupată, reţinând sute de persoane suspectate de activităţi militante, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata a declarat că operaţiunea s-a desfăşurat pe durata a 30 de ore şi a precizat că sute de persoane au fost reţinute pentru interogatoriu. Trupele au distrus infrastructura militanţilor şi au identificat numeroase arme, a precizat aceasta.

Tulkarem, unde se află unul dintre principalele puncte de trecere între Cisiordania şi Israel, a fost marcat de raiduri repetate ale forţelor de securitate de la atacul din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului.

Potrivit rezidenţilor, forţele israeliene au reţinut joi cel puţin 120 de persoane şi au demolat trei case, inclusiv una aparţinând unui membru al Brigăzilor Tulkarem, un grup militant armat legat de facţiunea palestiniană Fatah.

"Forţele IDF continuă să opereze, alături de alte forţe de securitate israeliene, într-o amplă operaţiune de reprimare a terorismului în tabăra de refugiaţi Nour al-Shams din Menashe", a precizat armata în comunicat.

Brigăzile Tulkarem au declarat, la rândul lor, că luptătorii lor au avut schimburi de tiruri cu forţele israeliene.

Cisiordania a cunoscut deja cel mai ridicat nivel de tulburări din ultimele decenii în cele 18 luni care au precedat atacul din 7 octombrie asupra Israelului de către militanţi înarmaţi din Hamas, dar confruntările au crescut brusc pe măsură ce forţele israeliene au lansat o invazie în Gaza.

Sute de palestinieni au fost ucişi în confruntările cu soldaţii şi coloniştii israelieni în ultimele săptămâni, iar forţele de securitate au efectuat mii de arestări, având loc confruntări repetate între trupe şi protestatarii palestinieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.