Forţele de Apărare ale Israelului au afirmat că vor face o anchetă privind folosirea de către Hamas a unor tabere de antrenament din Gaza, după ce CNN a dezvăluit locaţia acestora, potrivit purtătorului de cuvânt lt. col Jonathan Conricus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O investigaţie a CNN care a analizat doi ani de filmări de la antrenamentele Hamas a dus la identificarea a şase tabere pe care organizaţia şi asociaţii său le-au folosit pentru a se pregăti pentru atacurile de sâmbătă. Două dintre tabere au fost găsite la mai puţin de doi kilometri de cea mai fortificată şi patrulată secţiune a graniţei Gaza-Israel, trecerea Erez.

O altă tabără a fost găsită la 720 de metri de graniţă.

Iniţial, când i s-au relatat cele descoperite, Conricus a declarat pentru CNN că taberele identificate ”nu sunt nimic nou”, că Hamas avea multe zone de antrenament şi că au ”lovit multe zone de antrenament de-a lungul anilor, în diferite runde de escaladare”.

Conricus a afirmat că Forţele de Apărare ale Israelului nu pot răspunde întrebărilor CNN ”întrucât sunt legate de o analiză complexă de spionaj, în timp ce ducem un război”.

”Acest subiect, împreună cu multe altele, va fi investigat de Forţele de Apărare ale Israelului la sfârşitul războiului”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.