Forţele aeriene ucrainene au doborât 16 din cele 20 de drone "Shahed", de fabricaţie iraniană, lansate de Rusia în cursul nopţii în cel de-al cincilea atac din această săptămână asupra regiunii sudice Odesa, unde se află porturile de la Dunăre aflate în imediata apropiere de graniţa cu România, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Un atac rusesc cu rachete a ucis o persoană în Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Zelenski

Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii ucrainene pentru exportul de cereale de pe Dunăre şi din portul Odesa de la jumătatea lunii iulie, când Moscova a renunţat la acordul mediat de ONU care permitea transportul sigur de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

"În timpul nopţii, teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa pentru a cincea oară în această săptămână", a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Comandamentul militar din Sud a precizat că 14 drone au fost doborâte deasupra regiunii Odesa şi alte două deasupra regiunii Mikolaiv. Acesta a precizat că dronele au fost lansate din Rusia şi din Crimeea.

Kiper a spus că o clădire nerezidenţială a fost avariată de resturi de la o dronă, dar nu a oferit alte detalii. El a raportat că nu au existat victime în regiunea Odesa.

Oficialii regionali au declarat că Rusia a atacat cu rachete şi regiunea sud-estică Zaporojie şi regiunea nord-estică Sumî, rănind mai multe persoane.

Serviciile de urgenţă ucrainene au anunţat că două persoane au fost rănite în regiunea Sumî şi au postat o înregistrare video care arată salvatorii scoţând o femeie rănită dintr-un crater provocat de o explozie. Femeia de 65 de ani şi un bărbat de 70 de ani au fost salvaţi după ce o clădire rezidenţială cu două etaje a fost avariată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.