O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat, sâmbătă, de pe Baza 90 Transport Aerian ”Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinaţia Benghazi, Libia, pentru a transporta prima tranşă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistenţă internaţională cu titlu gratuit către această ţară, afectată de inundaţii catastrofale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele Aeriene au planificat realizarea a şase curse pe această rută, în care vor fi transportate în total 55 tone de bunuri, constând în produse alimentare şi articole pentru adăpostire”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că zborurile se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de urgenţă nr. 32 din 2023.

Având în vedere dezastrul natural cauzat de furtuna mediteraneeană ”Daniel”, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat în data de 15 septembrie 2023, a decis trimiterea de ajutoare constând în alimente neperisabile, apă minerală şi plată, 200 de corturi, 800 de saci de dormit, dar şi paturi, saltele, pături, cearşafuri, perne şi feţe de perne.

Şeful Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM) a declarat joi că bilanţul grav al inundaţiilor din Libia - care s-ar putea ridica la 20.000 de morţi - ar fi putut fi evitat dacă această ţară divizată de război ar fi avut un serviciu meteorologic funcţional capabil să emită avertismente.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi alte grupuri de ajutorare au cerut vineri autorităţilor din Libia să înceteze să mai bage victimele inundaţiilor în gropi comune, după ce un raport al ONU a arătat că peste 1.000 de persoane au fost îngropate în acest mod de când ţara a fost lovită de inundaţii apocaliptice, în urmă cu cinci zile

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.