Forţele aeriene daneze au interceptat două bombardiere ruseşti care au fost identificate deasupra Danemarcei şi care se îndreptau spre zona pe care Ţările de Jos o monitorizează pentru alianţa militară NATO, au anunţat luni Forţele aeriene regale olandeze, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avioanele olandeze F-16 au fost chemate la acţiune luni dimineaţă, dar bombardierele ruseşti fuseseră deja interceptate înainte de a intra în spaţiul aerian olandez al NATO şi s-au întors din drum, au precizat forţele aeriene olandeze.

Avioanele sunt interceptate dacă nu au un cod unic de identificare, nu furnizează un plan de zbor şi dacă nu există o conversaţie bidirecţională, a precizat un purtător de cuvânt. El a menţionat că avioanele ruseşti încalcă destul de frecvent spaţiul aerian al unei ţări europene sau se apropie de ea.

Ministerul danez al Apărării nu a avut deocamdată o reacţie în legătură cu acest incident, precizează Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.