Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe liderii occidentali să exercite presiuni asupra Rusiei pentru a face pace folosind „toate mijloacele” necesare. În cadrul vizitei din Spania, liderul ucrainean a declarat că este nevoie de „o constrângere tangibilă a Rusiei” , care încearcă să „distrugă Ucraina şi să meargă mai departe”, relatează BBC. Zelenski i-a îndemnat pe liderii occidentali să ridice interdicţiile privind utilizarea armelor donate pentru a lovi teritoriul rusesc recunoscut internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volodimir Zelenski a declarat de mult timp că nu va negocia direct cu Rusia până când forţele Moscovei nu vor părăsi întregul teritoriu ucrainean, inclusiv Crimeea. Cu toate acestea, apelul său vine în contextul în care Rusia face progrese împotriva Ucrainei, Kievul suferind din cauza lipsei de arme furnizate de Occident. Rusia, a declarat preşedintele Zelensky, aruncă în fiecare lună aproximativ 3.200 de bombe aeriene ghidate asupra Ucrainei.

”Cum te lupţi cu asta?”, a întrebat el reporterii la Madrid, unde s-a întâlnit cu premierul Pedro Sánchez. Liderul ucrainean a respins ideea de a invita Rusia la un summit de pace planificat în Elveţia luna viitoare.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

La summit sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi din peste 90 de ţări. Zelenski i-a îndemnat pe liderii occidentali să ridice interdicţiile privind utilizarea armelor donate pentru a lovi teritoriul rusesc recunoscut internaţional.

Majoritatea ţărilor occidentale, inclusiv SUA, au insistat ca Kievul să îşi concentreze atacurile asupra forţelor ruseşti care ocupă teritoriul ucrainean.

„Trebuie să lucrăm împreună şi să punem presiune nu doar asupra Rusiei, ci şi asupra partenerilor noştri pentru a ne oferi posibilitatea de a ne apăra împotriva Rusiei”, a declarat liderul ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.