Formarea piloţilor ucraineni pe avioane americane de vânătoare de tip F-16 urmează să înceapă în august, să dureze ”cel puţin şase luni”, iar Ucraina este necesar să se doteze cu infrastructură pentru avioane de luptă, anunţă ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznokov într-un interviu acordat în weekend CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El estimează, cu optimism, că piloţi ucraineni pot zbura pe avioane de tip F-16 până în primăvara lui 2024.

Acest avocat care a devenit şeful Apărării Ucrainei consideră că avioane de vânătoare ar fi fost ”cu siguranţă” de ajutor în prezent înh cadrul contraofensivei.

”Dacă ai armament mai sofisticat, mai modern, eşti mai eficient”, declară el.

Formarea urmează să aibă loc cel mai probabil în Danemarca şi Olanda şi posibil în Regatul Unit şi Polonia, declară Reznikov.

Ea include formarea unor tehnicieni, iar mentenanţa avioanelor este o ”sarcină serioasă”, spune el.

Această formare poate fi ”repartizată” între ţări - planul final este în curs de finalizare.

Reznikov spune în glumă că grupul celor 11 ţări care s-au angajat să ajute Ucraina să formeze piloţi de avioane de vânătoare de tip F-16 este numit “Ocean’s 11”, numele unui film popular care spune povestea unui jaf.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.