Veteranul armatei americane Harold Terens, în vârstă de 100 de ani, care a participat la debarcarea din Ziua Z acum 80 de ani, s-a căsătorit sâmbătă cu iubita sa Jeanne Swerlin, în vârstă de 96 de ani, chiar în Normandia, la primăria din Carentan-les-Marais, relatează SkyNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Împreună, vârsta miresei şi a mirelui totalizează aproape 200 de ani, dar Terens şi iubita lui, Jeanne Swerlin, au dovedit că dragostea este eternă. Harold Terens - veteran al Forţelor Aeriene ale armatei americane - a spus că a fost "cea mai frumoasă zi din viaţa sa", în timp ce Jeanne Swerlin a mărturisit că are „fluturi în stomac”.

În drum spre ceremonie, viitoarea mireasă a spus: "Nu este doar pentru tineri iubirea, ştiţi? Avem şi noi fluturi. Şi avem parte şi de puţină acţiune". Ea a mai spus că iubitul ei este "sărută cel mai bine din toate timpurile".

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Cei doi s-au căsătorit în primăria din Carentan, localitate care a fost un obiectiv-cheie al Zilei Z şi unde s-au dat lupte crâncene după debarcarea aliaţilor la 6 iunie 1944.

După ce amândoi au spus "oui" la jurămintele citite de primarul din Carentan, Jean-Pierre Lhonneur, în limba engleză, proaspăt căsătoriţii au făcut schimb de verighete, s-au sărutat, apoi cu paherele de şampanie în mână au salutat prin fereastra deschisă mulţimea de afară.

"Pentru sănătatea tuturor. Şi pentru pace în lume şi pentru păstrarea democraţiei în întreaga lume şi pentru sfârşitul războiului din Ucraina şi Gaza", a închinat mirele.

Terens s-a înrolat în 1942 şi a fost ataşat la o unitate de avioane de vânătoare P-47 Thunderbolt cu patru piloţi ca tehnician de reparaţii radio. În Ziua Z a ajutat la repararea avioanelor care se întorceau din Franţa, pentru ca acestea să se poată întoarce la luptă. El a spus că jumătate dintre piloţii companiei sale au murit în acea zi. A mers el însuşi în Franţa 12 zile mai târziu, ajutând la transportarea în Anglia a germanilor proaspăt capturaţi şi a prizonierilor de război americani abia eliberaţi.

Sâmbătă seara, fericitul cuplu a participat la o cină de stat la Palatul Elysee alături de preşedintele Emmanuel Macron şi preşedintele american Joe Biden. "Felicitări tinerilor căsătoriţi", a spus preşedintele Macron într-un toast în care a lăudat prietenia franco-americană.

Nunta a fost simbolică, deoarece primarul francez nu este împuternicit să căsătorească străini nerezidenţi din Carentan, iar cuplul nu a cerut jurăminte cu caracter juridic, a precizat biroul primarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.