Fiul cel mai mic al preşedintelui brazilian Luiz Inacio Lula da Silva este ţinta unei plângeri depuse de partenera sa, care îl acuză de violenţă, şi este vizat de un ordin de restricţie, a declarat miercuri avocata reclamantei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luis Claudio Lula da Silva, care neagă acuzaţiile, nu are voie să se apropie sau să o contacteze pe partenera sa, medicul Natalia Schincariol, a declarat pentru AFP avocata Gabriela Schievano Sançana.

Această decizie a fost luată de Curtea de Justiţie din São Paulo, care a considerat "plauzibilă" şi "coerentă" plângerea depusă marţi împotriva fiului şefului statului, potrivit presei braziliene.

Avocaţii lui Luis Claudio Lula da Silva au calificat acuzaţiile ca fiind "minciuni" care echivalează cu o "defăimare" şi au anunţat că vor întreprinde "acţiuni în justiţie".

În textul plângerii, publicat de presa locală, Natalia Schincariol face referire la un "cot în stomac" şi la "ameninţări şi insulte constante".

Contactat de AFP, Secretariatul de Securitate din Sao Paulo a confirmat că femeia în vârstă de 29 de ani "a depus o plângere împotriva partenerului său, în vârstă de 39 de ani, pentru violenţă domestică, ameninţări, agresiuni fizice, violenţă psihologică şi insulte", adăugând că faptele "datează din ianuarie".

Luis Claudio Lula da Silva este cel mai mic dintre cei cinci copii ai preşedintelui de stânga al Braziliei. El este om de afaceri şi director al clubului de fotbal Parintins, care concurează în campionatul regional din statul Amazonas (nord).

Opoziţia a profitat rapid de acest scandal. "Ne putem aştepta la o nouă demonstraţie de ipocrizie din partea stângii şi, bineînţeles, la o posibilă ingerinţă în organismele însărcinate cu ancheta", a acuzat deputatul Eduardo Bolsonaro pe reţeaua X. El este nimeni altul decât unul dintre fiii fostului preşedinte ultraconservator Jair Bolsonaro. Acesta din urmă susţine că este victima unei "persecuţii", pe numele său fiind deschise, după ce a plecat de la putere, mai multe dosare judiciare.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.