Donald Trump Jr., fiul mai mare al preşedintelui american, a comparat zidul pe care tatăl său vrea să-l ridice la frontiera cu Mexicul cu zidurile de protecţie de la grădinile zoologice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiţi de ce puteţi aprecia o zi la zoo? Pentru că zidurile funcţionează”, a scris marţi seara (ora locală) "Don Junior" într-o "story" postată pe Instagram.

Acest mesaj efemer a fost postat online după declaraţia solemnă a tatălui său adresată naţiunii.

Preşedintele american a încercat, într-o alocuţiune susţinută în Biroul Oval, să-i convingă pe americani de binefacerile proiectului său - controversat - cu privire la ridicarea unui zid la frontieră, menit să pună capăt imigraţiei clandestine în Statele Unite.

”Astă seară vă vorbesc pentru că asistăm la o criză umanitară şi securitară tot mai mare la frontiera de sud”, a declarat el.

Acest proiect se află în centrul unui "shutdown" care paralizează administraţia federală americană. Congresul nu vrea să aloce 5,7 miliarde de dolari cerut de Trump în vederea finanţării proiectului.

Donald Trump Jr. este cunoscut prin intervenţiile sale gălăgioase şi declaraţiile sale polemice pe reţele de socializare.

În campania prezidenţială din 2016, el a provocat un scandal după ce a comparat, într-un mesaj postat pe Twitter, bomboane otrăvite cu primirea refugiaţilor sirieni.

”Dacă aş avea un bol de Skittles şi v-aş spune că trei dintre ele v-ar omorî, aţi lua? Asta e problema refugiaţilor sirieni”, scria el atunci.

Tatăl său şi-a început campania catalogându-i pe imigranţii mexicani drept ”violatori”, infractori şi traficanţi de droguri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.