Moscova confirmă joi arestarea în Italia a fiului unui oficial rus de rang înalt, guvernatorul regiunii ruse Krasnoiarsk Aleksandr Uss, Artiom Uss, la cererea Statelor Unite, într-un dosar de vânzare ilegală de tehnologie americană unor întreprinderi de armament din Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasada Rusiei în Italia anunţă într-un comunicat că Artiom Uss, fiul guvernatorului regiunii siberiene Aleksandr Uss a fost arestat luni pe Aeroportul Malpensa, la Milano.

Justiţia americană a anunţat luni inculparea a zece persoane, pe care le acuză că au vândut tehnologie americană Rusiei, iar o parte a acestor tehnologii sunt folosite, acuză Washingtonul, pe câmpul de luptă în Războiul rus din Ucraina.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Artiom Uss este acuzat, alături de alţi patru ruşi şi de doi brokeri venezueleni de petrol, de faptul că a cumpărat din Statele Unite componente electronice destinate echipării unor avioane, radare sau rachete şi că le-a revândut unor întreprinderi de armament ruseşti - ocolind astfel sancţiunile în vigoare impuse Rusiei din cauza Războiului rus din Ucraina.

Această reţea este suspectată de faptul că a folosit aceeaşi firmă paravan cu scopul de a transfera sute de milioane de barili de petrol venezuelean în Rusia şi în China.

Alt suspect rus, în acest dosar, Iuri Urehov, a fost arestat luni în Germania, potrivit Washingtonului.

Departamentul american al Justiţiei a anunţat că urmează să ceară extrădarea celor doi bărbaţi către Statele Unite.

”Caracterul politic al acestor acuzaţii este evident”, a denunţat joi guvernatorul Aleksandr Uss, într-o postare pe Telegram, în urma arestării fiului său.

Această arestare intervine în contextul în care Rusia şi Statele Unite poartă negocieri în vederea unui schimb de deţinuţi - baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată în Rusia la nouă ani de închisoare cun privire la trafic de droguri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.