Finlanda va fi prima ţară care va avea de suferit în cazul unei escaladări a tensiunilor dintre Moscova şi NATO, din cauza proximităţii sale faţă de Rusia, a declarat joi un diplomat rus de rang înalt, citat de agenţia de presă RIA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finlanda a devenit membră NATO în acest an, după ce şi-a menţinut un statut neutru timp de decenii, o mişcare despre care Rusia spune că a transformat Helsinki într-un actor ostil, în viziunea sa.

"Ei au trăit în linişte şi pace şi dintr-o dată au ajuns între Rusia şi NATO ca membru al acestei alianţe, dar, din moment ce sunt vecinii noştri, dacă, Doamne fereşte, va avea loc o escaladare, ei vor fi primii care vor avea de suferit", a declarat pentru RIA Mihail Ulianov, reprezentantul permanent al Rusiei la organizaţiile internaţionale de la Viena.

Rusia a avertizat luna aceasta Finlanda în legătură cu un nou acord de apărare care acordă Statelor Unite un acces larg în vecinătatea graniţei finlandeze cu Rusia şi l-a convocat pe ambasadorul finlandez pentru a-i transmite o notă de protest.

Rusia l-a convocat pe ambasadorul finlandez, după acordul militar încheiat de Helsinki cu SUA. MAE rus: Moscova nu va lăsa fără răspuns consolidarea militară a NATO la graniţa sa
CITEȘTE ȘI Rusia l-a convocat pe ambasadorul finlandez, după acordul militar încheiat de Helsinki cu SUA. MAE rus: Moscova nu va lăsa fără răspuns consolidarea militară a NATO la graniţa sa

Moscova va desfăşura în curând cele mai noi obuziere ale sale în Districtul Militar Nordic, care se învecinează cu Finlanda şi Norvegia, a anunţat zilele trecute şeful conglomeratului de stat pentru apărare Rostec.

CITEȘTE ȘI Rusia va amplasa cele mai noi obuziere în apropierea graniţei cu Finlanda

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.