Finlanda, unul dintre dintre puţinele state NATO care împart graniţa cu Rusia, a anunţat o propunere de a cheltui 139 de milioane de euro (143 de milioane de dolari) pentru construirea de garduri la graniţa sa de est cu Rusia în 2023, a anunţat vineri poliţia de frontieră finlandeză, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Conform evaluării poliţiei de frontieră finlandeze, schimbarea mediului de securitate a făcut necesară construirea unui gard - barieră de-a lungul unei părţi a frontierei de est”, a transmis Poliţia de frontieră într-un comunicat.

„Dacă Rusia îşi reduce controlul la frontieră, acest lucru poate provoca presiuni suplimentare de partea finlandeză a graniţei pentru a controla intrarea ilegală. Finlanda nu se poate baza pe eficacitatea controlului rusesc la frontieră”, se arată în comunicat.

Gardul de la frontieră  se va întinde pe o distanţă de 130 până la 260 de kilometri (80 până la 161 de mile) – doar o parte din graniţa de 830 de mile pe care o împarte cu Rusia – şi va fi asociat cu echipament de supraveghere şi cu un drum de patrulare.

Construirea unui astfel de gard este de aşteptat să dureze trei până la patru ani şi poate rezista aproximativ 50 de ani, potrivit poliţiei de frontieră finlandeze.

O secţiune - pilot va fi construită în Imatra începând din primăvara anului viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.