Peste 162.000 de persoane au fost evacuate din apropierea vulcanului filipinez Taal, care a intrat în activitate weekendul trecut, după ce specialiştii au avertizat că există în continuare ameninţarea unei erupţii de mare amploare în pofida unei aparente acalmii la suprafaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia şi-a intensificat verificările pentru evacuarea localităţilor situate pe o rază de 14 kilometri, în jurul vulcanului, în provincia Batangas, la 66 kilometri la sud de Manilla.

Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie (Phivolcs) a anunţat că ativitatea în craterul principal a prezentat o "emisie constantă de abur şi explozii slabe neregulate" în ultimele 24 de ore. Exploziile au generat "nori de cenuşă care a ajuns de la 50 până la 600 de metri înălţime", a precizat sursa citată.

Vulcanul Taal, al doilea cel mai activ din Filipine, a erupt de 33 de ori din 1572. Cea mai recentă erupţie a acestui vulcan datează din octombrie 1977.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.