Filipine a înregistrat primul său caz de variola maimuţei, la o persoană care s-a întors din altă ţară, au anunţat vineri autorităţile, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana testată pozitiv, în vârstă de 31 de ani, a fost plecată în ţări în care s-au documentat cazuri de variola maimuţei, a declarat Beverly Ho, reprezentantă a Ministerului Sănătăţii. “S-au înregistrat zece cazuri-contact, dintre care trei din aceeaşi gospodărie. Toate persoanele sunt în carantină şi monitorizate de minister”, a precizat Ho.

O recrudescenţă a infectărilor cu variola maimuţei s-a semnalat din luna mai în afara ţărilor din Africa occidentală şi centrală, unde maladia este endemică.

OMS a declanşat sâmbătă cel mai înalt nivel de alertă cu privire la variola maimuţei.

Miercuri, şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că s-au semnalat 18.000 de cazuri de variola maimuţei în 78 de ţări, dintre care 70 la sută în Europa şi 25 la sută pe continentul american. Cinci dintre cei infectaţi au murit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.